Route en vervoer

Om naar Texel te komen, maakt u gebruik van TESO bootdienst. De veerboot vertrekt elk uur vanuit Den Helder en is binnen een half uurtje varen op Texel. Voor meer informatie kijkt u op www.teso.nl
 

Hoe bereikt u De Triaan met de auto?

Vanaf de boot rijdt u over de Pontweg richting Den Burg. Bij de tweede rotonde (afslagnummer 10) gaat u rechtsaf richting De Cocksdorp. Bij de eerstvolgende rotonde kiest u opnieuw voor de richting De Cocksdorp. Daarna neemt u (reeds binnen de bebouwde kom van Zuid-Eierland) de eerste afslag links (afslagnummer 29). U rijdt nu op de Muyweg. Tussen huisnummer 19 en 13 slaat u direct rechtsaf de oprit in. Er is voldoende parkeerplek voor de vakantiehuisjes. 
 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Texel wordt geregeld door Texelhopper. Vanaf het treinstation in Den Helder vertrekt een bus (lijn 33) naar de veerboot. Deze bus vertrekt om 12 minuten over het hele uur en sluit uitstekend aan op de boot. 
 
Omdat de Triaan niet bereikbaar is via de vaste buslijn die op Texel rijdt, moet u voor uw verdere reis op Texel een klein Texelhopperbusje reserveren. Dit doet u minimaal één uur van te voren.  Reserveren kan via de website van Texelhopper of telefoon (0222-784000). Geef bij de reservering aan dat u vertrekt vanaf halte ‘veerhaven’ en dat u uitstapt bij halte ‘Zuid-Eierland’ (nr. 125). Bij de reservering geeft u de code op uw ticket door. Dit ticket kunt u kopen bij het Connexxion loket op station Den Helder of bij de buschauffeur van de bus in Den Helder en kost € 3,-. 
 
Na de overtocht verlaat u de boot lopend via de rechterzijde. Hier staat uw gereserveerde busje klaar. U stapt uit bij de halte ‘Zuid-Eierland’. Vanaf hier is het nog heel eventjes lopen. De kleinere busjes zijn voorzien van een rolstoelbevestigingssysteem zodat u veilig met uw rolstoel mee kunt reizen.